Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

State street

Kategori:

Varit på en dryg femtimmars lektion i digital darkroom, var väldigt nära på att somna. Det är himla lätt när de mörkar ner hela rummet och sätter på en projektor när man nästan precis har gått upp. Haha
Har kommit på att jag nog behöver glasögon, ser dåligt med mitt vänster öga har jag märkt och det blir inte lättare när man håller på att somna och man försöker hålla ögonen i fokus, så det får jag fixa när jag kommer hem.
Jag behöver en ny dator också tror jag :/ Färgerna på skärmen är inte rätt och kontrasten är med fel, inte lätt om man ska göra mycket bildbehandling. Men detta blir också ett senare problem.

Liwi och jag var i alla fall i stan i dag för att kolla på boxningsställen som låg lite närmare, det enda vi hittade som var någorlunda lämpligt kostade 125 dollar i månaden... suck... men det fanns ett gym ganska nära busstationen som hade pass med inslag av kickboxning, yoga, pilates m.m. och det kostade 39 dollar i månaden, får tänka på det alltså! Jag köpte en vit klänning med svarta stjärnor(på rea), en miniparfym från juicy couture, påskgodis (eheheh var tvungen, lovar att bjuda bort det mesta), ett diadem och ett hårspänne med en påfågelfjäder :D vi var inne i en hund/häst affär(tänk lantmännen) som låg lite off, och utanför fanns det fåglar som vi kollade på. När vi gick hade jag mitt nya diadem på mig , som hade fjädrar på sig, det blåste och jag trodde att jag hade fått med mig en duva på axeln, hAHA fint

När jag kom hem försökte jag göra lite läxa, för det stressade mig lite, men nu har jag börjat på det mesta så nu har jag lugnat ner mig lite. Jaa hade lite bilder från dagen i mobilen, men de kan jag ladda upp en anna gång tycker jag. (Btw så har min mobil flippat ut när man ska ta bilder oxå :S) Så nu tar jag bara någon bild som kändes fin.


Bearneise

Kategori:

Har spenderat dagen med att plugga, dvs rita. Gick en runda nere på stranden med Carolina. Vi såg tre döda krabbor och en död fågel- äckligt värre. Vi blev hungriga, så vi gjorde en tortillatårta när vi kom hem, det var gott minsann! Sedan gjorde jag havreflarn, de blev geggiga men goda. Kan tydligen gå ner i split(?) också #oanade talanger. Nu ska jag sovaaaaa :) guttenacht.
Tog en bild när jag gjorde bearneisesåsen med vitlökssmak som jag fick av mami och papi :D

Pass it on

Kategori:

Var nere downtown idag och skulle kolla vart kickboxningsstället låg, men eehee det var jääättelångt sååå får nog leta efter något annat. Var i skolan och hade den väldigt lätta lektionen i photoshop, man får göra läxorna på lektionen, hahah! Lyssnade nog inte ett ord vad han sa eftersom han läser direkt från boken, man kan ju läsa själv liksom! Men han är den enda som är sån. Jag måste dock läsa denna kursen även om det är en nybörjarkurs för det är ett måste om jag ska få det där certificatet eller vad det är...
Men det gör egentligen inget att den kursen är så lätt för de andra kurserna kräver väldigt mycket tid :)

Såå, imorgon åker vi till LA och det ska bli spännande! Kommer väl bilder sen ;) Verkar som om våren är på G i Sverige? Vi börjar få sommarvärme här :D

puss




En mysig låt: Pass it on med The Coral

http://www.youtube.com/watch?v=BxBfQLHykfI

Jode!

Kategori:

Hejsan hoppsan!
Idag har jag vart på media design och gjort läxor och vart på glee :) Imorgon ska Liwi och jag kolla in boxningsstället och se om det är något att ha, därefter ska jag förhoppningsvis inhandla lite så jag kan göra KALL bearneisesås :D såg det i ett recept att man kunde ha creme fraiche och pulvret från påsen med bearneisesås och blanda samman dessa. Spännande! Vad som var mer spännande idag var ju att jag fick reda på att My hade fått sin tjocka bebbe :D såå söt så! Kul för Alva att hon får någon att leka med, hoppas hon inte blir som Lisa bara, och virar in den lille i en gardin och sätter en kopp för munnen som hon gjorde med mig! -.-
hahaha!
På fredag ska jag till LA med skolan och kolla på några fotoutställningar, tror det är mest med redigering och sådär, och vara där för dagen, det ska bli kul!

Ha det så bra där hemma :D Många kramar och tankar till er!



Fin parkering!

Gone surfin'

Kategori:

Idag bjöd vi Lindsay och hennes kompisar på fika; det blev kanelbullar, smulpaj, kladdkaka och negerbollar.
Hon gillade det i alla fall :) Efter det stack jag och Anna och surfade, det var ju en nära-döden-upplevelse! Värsta tsunamivågorna var det och som vanligt svalde jag halva havet, så var mätt när vi åkte hem, salt och gott.
Men det var kul och nu har jag ont i axlarna :D


jag gjorde bullarna ;)

Anna möter vågorna

fin strand:)De här bilderna var tagna med min nya kamera, så de är inte de bästa än, får lära mig den ordentligt :)



Har lekt till ett litet kollage :)

Camp Refugio

Kategori:

Har haft en helt underbar dag på Camp Refugio. Lindsay tog med mig och Linnéa(en tjej som bor i mitt område som jag känner lite) till ett campingställe där hon och hennes tjejkompisar skulle samlas för att ha en "retreat"weekend. Typ komma iväg från all stress och bara slappna av. Så det var vad vi gjorde. Vi började med att utforska stranden och det var jättefint väder och hur coolt som helst med snäckorna och allt(se bilder).
Sedan lekte vi lite lekar och spelade kort till solen gick ner och det var så fint. Sen såg man alla stjärnorna och då började de grilla för det blev lite kallt. De spelade gitarr och sjöng och därefter åt vi chilli och pizza, helt underbar stämning med underbara, positiva människor. De här människorna är så himla öppna för allting( de är jättekristna allihopa, men accepterar att jag inte tror på något och försöker förstå varför och jag försöker förstå dem, riktigt intressant!). Vi lärde de lite svenska fraser och Lindsay börjar lära sig rätt mycket svenska, hon vill så gärna och det är ju jättekul :) När vi frös alldeles för mycket så åkte vi med Lindsay igen och handlade lite till morgondagen. Linnéa och Lindsay och några fler ska gå till kyrkan och därefter ska vi FIKA! En ny svensk grej vi ska lära dem, så jag antar att jag ska baka imorgon ;)
Fick även min kamera som jag skickat efter från ebay, vill ut och prova den nu!:D
Här kommer bilder från denna fina dag.




Linnéa och Lindsay









Making s'mores





Så vackert.

The Princess and the Pea

Kategori:

Här skulle vi göra ett photomontage/kollage som härmar Maggie Taylors arbete :) (googla ;))


going for a walk

Kategori:

Jar of Hearts

Kategori:

Idag har jag bara gjort läxa, det vill säga gjort klart en stor uppgift som gick ut på att man skulle digitalt göra en triptyk efter sketcher. Så jag hade en idé att göra det efter en låt som heter Jar of Hearts. Och jag vill önska er alla en glad alla <3ns dag! :D
Resultat:

what is love

Kategori:

Har kollat på melodifestivalen idag och poängställningen ligger bra just nu ;)
Har vart på K-mart och handlade bland annat penslar som jag målade min uppgift med, kan lägga in en bild på den en annan gång.
Vi skulle egentligen åka och rida imorgon men jag ska göra färdigt min uppgift i media design som skulle vara färdig ännu tidigare nu...
Igår var vi och kollade på The Vow på bio med Lindsay och hennes kompisar, vi var hemma hos någon av dem innan och åt massa gott :)
The Vow var i alla fall jättebra, men jag fick mycket hemlängtan. Men definitivt att rekommendera till er där hemma sen :)

I Foto 1 så har vi gjort väldigt lite, för det är bara pensionärer där och det tar en timme för de att göra en mapp på datorn... Men vi gjorde en kreativ övning i fredags,vi fick inte veta några steg i förväg, där vi skulle ta med oss 3 tidningar och 5-10 personliga saker. Vi skulle sen ta tidningarna och riva ut allt som vi tyckte om. Därefter skulle vi välja en plats att lägga upp det och inkludera de personliga sakerna i arrangemanget. Sedan gick vi runt och beskrev personligheterna på människorna utifrån det vi såg i kollaget. Väldigt intressant hur mycket man kan se genom att göra så här.

Så här är mitt kollage, vad ser ni som är jag i detta?

The Home of the Brave

Kategori:

Basketmatcherna var idag så idag har vi framfört the star spangled banner inför publik och det gick jättebra. :)
Kollade posten idag och fick min ritplatta och en grimma till Linus som jag skickat efter. Men där låg också ett väldigt fint alla hjärtansdag kort från kära Johanna <3 ååh vad det var fint :)

Tänkte visa en bild som Sanna och jag gjorde till en uppgift, det är light paintning:

Super Bowl och The Star Spangled Banner

Kategori:

Hallå ja!
Igår var det en rolig dag! Vi var på taco bell och åt och det var jättegott! Quesadilla med kyckling <3
Dagen innan det var vi på yoghurtland, vilket smakade ungefär som mjukglass fast med olika smaker och sen får man välja själv vad man vill ha på ( typ godis, frukt osv.)

Efter vi hade varit på taco bell så handlade jag snacks som vi skulle ha för vi hade blivit bjudna av en tjej som heter Lindsay och är från kalifornien- de skulle ha superbowl party!
Super Bowl är  amerikansk football som alla kollar på tillsammans och äter massa onyttigt till. Vi lärde oss även att kasta en amerikansk football, vilket inte var helt lätt...
På kvällen färgade jag håret och det blev inte som på paketet men helt okej.

Idag har jag jobbat lite i illustrator, så jag har gjort om en bild till en illustration.
JAA vi var på Glee med , Liwi och jag och på onsdag ska vi då sjunga the star spangled banner i idrottshallen på den där bröstcancerinsamlingsgrejsaken... :D men det ska bli intressant!

Ha det bra!
<3



Mystic

Kategori:

Fått lite färg idag, när jag satt fem min vid poolen, men vattnet är fortfarande iskallt så här blir inget badande.


Håller på att göra ett quiz om kameran oxå, men måste vänta 20 min för att göra om det, fick 95/100 så hade fel på EN fråga...


Idag har jag gjort färdigt cduppgiften, så här får ni se den. Skulle efterlikna denna fotografens arbete:
http://www.raymondmeeks.net/index.cfm

Scones

Kategori:

Hihi idag har jag bakat scones :D Glömde säga att jag köpt ett stativ med, så Michaela och jag ska försöka oss på light painting någon dag :)

Börjar ju sent idag så har gjort lite läxa och sökt sommarjobb, shoppat på ebay med lite :D
Just nu håller jag på att fixa till en läxa där vi ska efterlikna en fotograf och göra ett musikcdbild typ :)


 

Mina vackra scåningar :D

GLEE

Kategori:

Har vart och hälsat på och kollat in Glee-club precis, det var ganska kul :D Det är inte likadant som i tv-serien men man får ju sjunga lite i alla fall. Sååå,  vi sjöng typ nationalsången här, för de ska sjunga på en basketmatch nästa vecka. Om jag ska fortsätta vet jag inte än, det blir ju rätt mycket träningar och sådär, men får seeeeeeeee....
(Igår var vi på collegechoir, men det var till klockan 10 på kvällen så det kändes inte så lockande.)

Jag har fått mina beställda saker från ebay, vilket var en bok och ett mobilskal, skalet blev en totalsumma på 21 kr :D hihi

Alla ämnen går jättebra och jag tycker jag hänger med bra, men det är ändå tillräckligt mycket utmaning för att det ska vara intressant. Så idag hade vi media design och skulle ge varandra kritik på Scribblerteckningarna vi gjorde. Imorgon är det läxor och digital imagining som gäller.

Btw, så är kakorna ASABAJSJASJASJADAAgoda här, så om jag kommer hem och ser ut som Tjorven så är det inte mitt fel ;(