Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

Just idag är jag stark.

Kategori:

Idag känns det bra! Känner mig ganska redo, inte mycket tvivel, mest positivt.
NU ska jag ta tag i sista uppgiften i min sista distanskurs! HEJDÅ

Cobra Starship - Fold Your Hands Child

Kategori:

I know it's clear that times are changing
But I'm staying the same
I know the fear is paralyzing
When nothing matters at all

 So fold your hands child
And walk straight now
Go on take your best shot
They could never find our secret hiding spot
Where we play all day We'll go on and on any way, yeah

We're just a little older, baby, now
 But we don't gotta be what they want
'Cause I still got a little boy at heart
He wants to fuck shit up

So fold your hands child
And walk straight now
Go on take your best shot
They could never find our secret hiding spot
Where we play all day
We go on and on any way.

jussi

Kategori:

Började skriva packlista igår, hur mycket som helst kom jag på.. det betyder att väskan kan komma att bli lite för tung:$ som jussi i körsbärsdalen :((( Det blir nog bra, min roomie verkar vara lika snäll som nalle puh så det är nog lugnt på den sidan med :))

x-mas

Kategori:

Nu är det juldagen och jag sitter och päser, kollar på tv, väntar på utgång senare. Igår fick jag nyttiga saker att ha med mig på resan, såsom: ryggsäck med plats för laptop att ha som handbagage, korsordsbok, böcker om kalifornien och Santa Barbara som var jättebra, små duschcremer från the bodyshop som luktar jordgubbe, ett jättefint armband gjort av Linus svans som jag kan ha med o massa annat plock! Julen är nog bäst!

Vad jag vill göra i Amerikatt!

Kategori:

*Se och uppleva Route 66
*Soola och bada
*Lära mig surfa
*Lära mig rida western
*Gå på alla gallerior och köpcenter jag hittar
*Prata flytande engelska/amerikanska
*Köpa snajdiga saker
*Ha kul
*Äta typisk amerikansk mat och bakverk/godis
*Träna mig till beachen 2012
*Ta massa bilder!
*Leva i nuet!

Vad gör jag?

Kategori:

Är frågan jag ställer mig just nu... Vad är det jag har gett mig in på?
Varför ska jag lämna allt och alla jag älskar och som älskar mig?

Men jag tror jag har kommit på svaret. Jag kan inte sitta hemma och vänta på ett jobb, ett jobb som förmodligen kommer få mig att må illa och bli deprimerad av. Jag pallar inte jobba på Maxi hela livet, åka hem och kolla på tv och ut till stallet en stund. Jag vet att det finns mer av livet och det finns mer att göra än vad som finns i denna håla. Jag orkar bara inte ha ett jobb som jag inte trivs med för jag vet att det inte fungerar. Jag måste hitta det jag verkligen vill göra och det nu! Även om jag är något tveksam på att bli just fotograf så finns det ju annat man kan utveckla därifrån, huvudsaken är ju att man ska ha ett roligt jobb och inte känner att det är jättetungt att gå till jobbet.

Har idag inhandlat en rosa resväska och gör mig redo, försöker avsluta min sista distanskurs just nu, det går sådär. Sista uppgiften är ju den värsta och jag har inte riktigt motivationen kvar nu. Men men, tre veckor kvar eller något nu..... Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

heal the world.

Kategori:

Om jag skulle suttit här för ett år sen hade jag inte trott mig själv. Vem anade att jag hade kraften att söka mig utomlands och plugga? Men nu sitter jag här, med blandade känslor så det står härliga till och mindre än en månad till jag åker. Klumpen i magen börjar byggas upp nu när jag inser att jag kommer lämna allt som jag håller kärt i flera månader. Jag har redan insett hur mycket min familj, vänner och mina djur betyder för mig och att jag aldrig skulle kunna lämna landet längre än det jag ska göra nu.

Redan nu känns det som att 4 månader är som en evighet. Det känns som allt jag gör blir sista gången. Och visst är det så, jag kommer lämna allt detta, och kommer komma hem till en helt annan verklighet. Folk flyttar iväg över hela Sverige och relationer till vänner och familj kommer att ändras. Det är inget snack om det. Men jag tror bara inte att jag är förberedd på det. Och kommer jag känna likadant när jag väl varit där?

Jag vet att man kommer behöva olika människor vid olika tidpunkter i livet, just nu känns det som jag fångat dem, men lämnar dem hemma. Förhoppningsvis kommer jag komma hem starkare, klokare och med erfarenheter som jag inte skulle kunna få på något annat sätt.Jag skulle värdera annorlunda(gör jag redan).

 Har varit i Stockholm i två dagar och fixade visum bland annat. Nu är det bara resväska och lite småplock kvar. Snart åker vi... det känns sådär...

När man vet vad man är värd.

Kategori:

En del gömmer sig för en, kanske för att jag lämnar de en tid, men gör inte de samma sak då? Man bara undrar. Det är ju nu jag behöver känna mig behövd, inte att jag kan ersättas. Man kommer märka vilka som står vid min sida och klarar av en saknad, även om jag inte klarar av saknaden. Nu ska jag göra som laleh, live for today!

du tar bort din hand ifrån min arm och flyttar bort.

Kategori:

Shit! Det är mindre än en månad kvar nu. Har fått hem papper från ibs om lägenhetsavtal och vilka jag ska bo med i sådär. Vi ska bo fyra i en lägenhet, två i varje rum. Jag ska bo med en ny, de som bor i det andra rummet bor redan där och kommer dit dagen efter jag kommer förhoppningsvis. De två har jag pratat med på Facebook och de verkar vara jättetrevliga. Den ena läser musik och den andra teater. Just precis nu har jag mejlat den tredje tjejen och hoppas på svar där. Det är ju henne jag ska bo närmast liksom. Tycker det är bra att de blandar gamla och nya, så det blir lite man kan få ut av varandra. Börjar kännas kallt om fötterna nu. Hoppas det går över.