Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

Ledig torsdag

Kategori:

Det innebar sovmorgon, satte mig sedan med lite läxa och Skype för att därefter sola lite vid poolen. Åt lite lunch och tog det lugnt, sen följde vi med de andra tjejerna och handlade mat. Ni kommer inte tro mig men köpte en sallad och åt upp hela den! Kom sedan på skrivhumör så gjorde färdigt en läxa och det kändes väldigt skönt att ha det färdigt :) nu ska jag gå och lägga mig för det är tidig lektion som gäller imorgon...

Web design 1

Kategori:

Det har varit mycket nu i skolan, idag har jag haft webdesign. Kan ju inte påstå att jag är så himla insatt i det där ämnet, men det är ju därför jag är där i och för sig...
Det är förvånansvärt mycket läxor redan nu och jag har vart frustrerad ca 3 ggr för saker som jag inte förstår riktigt. Nu har jag rett ut det mesta och ska nog kunna ta mig igenom dem här kurserna smärtfritt men med mycket möda.

Photojournalismklassen verkar jätterolig! Vi ska på studiebesök på en brandstation och ta bilder där och det kommer massa föreläsare till oss. Bland annat poliser och folk som jobbat inom yrket länge.

Olivia och jag begav oss ner till State street på eftermiddagen för vi behövde köpa bläck till skrivaren. Jag behövde även köpa nya solglasögon för jag råkade ju lägga mig på mitt bästa par :( Såå det gjorde jag ju också, det var bara det att när jag kom ut från affären gick dem sönder... Så fick gå tillbaka med dem och fick ett likadant par som jag nu inte vet om jag vågar använda... haha.

Orkanen Isaac är ju på väg över New Orleans och Louisiana och vi kommer nog om några dagar få regn pga av detta. Hoppas det inte blir värre bara, men det tror jag inte. Vi får passa på att njuta av vädret medan det är fint.

Varmt

Kategori:

Det blev poolen idag med och lite tråkigt som t.ex. tvätta, handla och göra lite läxa... Men det behövs ju det med. Imorgon är det sagt att det ska bli 32 grader varmt! Usch det har vart svinvarmt idag bara, tror jag har bränt mig lite i ansiktet, men inget allvarligt. Det kanske blir stranden imorgon, vi får se hur vi gör. Klockan fem imorgon har jag photojournalism, verkar helt underbart roligt! Så jag ser framemot det! Sovmorgon är ju skönt i alla fall :)

Första dagen i skolan

Kategori:

Som sagt, så var det. När jag kom till skolan imorse så fanns det ingen el så vi fick gå och sätta oss utomhus i värmen. Vi satt på parkeringen i ungefär en och en halvtimme.. höll på att rinna iväg men der verkar vara en väldigt intressant kurs, som handlar mycket om hur man ska marknadsföra sig som fotograf och hur man ska få ut sin röst i världen. Såå mycket att tänka på nu och det kommer bli mycket personlig utveckling i denna kurs vilket alltid är nyttigt. Nu väntar jag på att Olivia ska vakna sen får vi se vad vi hittar på :)

Olivias födelsedag & en dag på stranden

Kategori:

Igår fyllde Olivia 18 år och det firade vi med Starbucks(kaffe), Backyardbowls(asgoda frukt och müsliskålar), låg vid poolen och åt pizza på California Pizza Kitchen. Det blev en lugn och skön dag. På California Pizza Kitchen fick Olivia en gratis sundae för att hon fyllde år. De andra tjejerna i lägenheten hade köpt en browniekaka och bakat det till henne. Mycket ätande men vi gick väldigt mycket också.
 
Idag har vi utforskat en ny strand uppåt andra hållet. Det var jättefint och man fick ha lösa hundar där och det var lite roligare då. Vattnet var verkligen helt underbart svalkande då solen är stekhet. Olivia brände sig idag igen... Imorgon börjar skolan klockan åtta( YAY! not) med portfolio. Det ska bli spännande, har redan kollat lite vad vi ska göra och det verkar svårt men lärorikt. Så nu ska jag snart gå och lägga mig, hoppas att ni har det bra där hemma :) Kommentera gärna så jag vet att ni lever :D
 
Kram!

Foton

Kategori:

 
Världens största godisaffär innan entrén till Universal.
 
 

Universal

Kategori:

I fredags hyrde vi i lägenheten en bil och begav oss ner till LA och Universal Studios. Jag körde och det gick väl rätt bra, men väldig tur att man får en automatisk bil för den trafikstockningen är inte rolig att köra i... När vi kom fram dit så åt vi Subwaymackor och sedan gick vi igenom entrén och började med att kolla på en show om hur specialeffekter görs på film. Väldigt intressant och roligt, sånt man alltid velat veta! Sedan gick vi till en annan show med Universals tränade djur som vart med i olika filmer. Vi åkte även studiovisning där de visade var de spelade in olika filmer och serier. Det var en häftig tur med 3Deffekter och andra coola saker på vägen. De visade lite tricks och förklarade lite hur de tränar djuren. Vi gick runt och kollade på alla figurer och saker från olika filmer, åkte en slags "flumeride"(Jurassic Park) och de andra åkte lite berg-o-dalbanor :)

Det var en väldigt varm dag och det var skönt att svalka sig lite i flumeriden. Sen var vi trötta och körde hem, åt och gick och la oss. Det var en trevlig dag :)

Extremt

Kategori:

Goddag, har fått en bok och 5 i ett reflexskärm på posten idag. Boken verkar jättebra och handlar om ljussättning i studio och det ska bli jättekul att lära sig. Vi har badat i poolen idag och tog några bilder där. Vi gick sedan upp till Mesa och köpte Subwaymackor och handlade bröd. Sedan gick vi hem och gjorde en extremsminkning på Olivia. Så här kommer bildbeviset:) kram!
 
 

vart jag mig i världen vänder

Kategori:

Nu går ännu en dag mot sitt slut och idag har vi inte gjort mycket vettigt. Har handlat och färgat håret och lagat mat... Imorgon lägger vi nog oss på stranden ett tag. Vi börjar komma bättre överens i lägenheten med så nu har vi bokat en bil på fredag och så ska vi bege oss till Universal studios i LA! Blir lite som en kick-off för att kunna leva ihop haha!

Holaaa

Kategori:

Började dagen med att gå ner på stranden som blev en väldigt lång runda iafl :)därefter åt vi och spenderade några timmar på stan. Kollade på Ice age 4, den var jätterolig! :)  Sedan åt vi ute , kycklingburgare med pommes, det var gott det.  Nu ska vi sova , godnatt!

Vart jag än går

Kategori:

Har vart med Olivia i stan idag och kollat runt lite :) Olivia shoppade lite jeans m.m.  Jag köpte trosor och ögonskuggor. Vi har åkt i Michaelas mustang idag en liten sväng. Det är väldigt jobbigt att bo i denna lägenhet, men får väl försöka härda ut till Olivia åkt så kanske jag kan flytta.

Santa Barbara Zoo

Kategori:













HIHI SALLY!

Idag har vi varit på zoo, det var varmt :)
Sedan badade vi i poolen för det var ett måste. Just nu hittar vi inte på så mycket. Jag har beställt böcker och saker till skolan för tusen kronor HEhHE..

Beachen & Downtown

Kategori:







Olivia

Kategori:

 



Buffalo Blues

Kategori:

Tjena alla min vänner och bekanta!
Jaa nu är jag framme i varma, soliga Kalifornien igen. Här är väl 26-27 grader.Resan hit gick bra även om det gick väldigt sakta och var väldigt långtråkigt. (sov inte på ca 26 timmar) Så när vi kom fram var jag ganska död. Jetlagen infinner sig fint denna gång också... Har inte haft mycket energi och mår lite konstigt till och från. Olivia och jag har hunnit handla mat,laga mat, vara på stranden, gå på stan och bada i poolen :) Bränt oss lite bara ;)
Nu är jag seg igen eheheheheeeeeeee ska lägga in lite bilder åt er med, kommer snart!

Blue Jeans

Kategori:

Sitter och lyssnar på Lana Del Rey, mycket bra låt, -blue jeans.

Känns som jag har fixat allt inför nästa resa, Olivia skrev att hon hade resfeber idag. Min har inte riktigt infunnit sig än. Har skrivit ut försäkringsID och sånt spännande (läs tråkigt).
Michaela är redan nere i SB och där är nu 32 grader varmt! Michaela har köpt en mustang cab som hon ska hämta mig och Olivia i LA ;D NICEEEEEE!




Den här mannen har jag ridit ut med idag och vi hoppade över stockar och galopperade över ängar, bästa känslan som inte kan förklaras <3

Stjärnorna finns här

Kategori:

Hejsan! Nu sitter jag här och fixar med ett mejl jag har fått av den lärare jag kommer ha i foto II. Han har skrivit vad jag behöver ha för saker i den kursen så jag håller på att titta på detta.
Jag har många idéer på gång, köpt massa roliga saker i Ullared som jag ska leka med. Ska färga en tröja och mina skor och sen ska jag måla en tavla med. :D
Idag har jag varit och badat ute i Byrum med Lisa och Johanna och det var jättemysigt! Varmt i vattnet och fint väder fick vi till slut.
Här kommer en bild som jag tagit på Lisa för någon vecka sen.
Snart åker jag!!