Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

We are infinite!

Kategori:

Idag gick jag upp vid tio för att spela brännboll med andra svenskar som åkt med IBS, det var roligt även om vi inte var så bra på det ;)
Det blev väldigt varmt och svettigt så Madde och jag la oss vid poolen ett tag. Därefter blev det tvätt och mathandling. Nu ikväll har jag och Anna varit ute och tagit massa blixtbilder, gick sådär, har ju till fredag på mig i alla fall, så hinner ta fler bilder. Men övning ger färdighet även om jag och blixten inte är bästa vänner.

 
 
 
 

We could be heroes, just for one day.

Kategori:

Har precis vart och kollat på "The perks of being a wallflower" på bio med Charlotte, Madde, Matilda och Angelica som bor i en lägenhet här i "Little Sweden" som en del vill kalla det. HELT FANTASTISK FILM! se den när den kommer till Sverige! Mysig känsla och helt fantastisk musik!

I alla fall, idag har jag vart i skolan och det var tråkigt. Vi hade kritik i två och en halv timme! Sen skulle vi ta bilder i studion som vi inte hann med så det ska vi fortsätta med nästa gång... När jag kom hem så städade jag köket och sen har jag lekt lite med min nya dator :) fixat svensk tangentbord på den och så, sitter med den nu! Underbar!

I helgen kommer det nog bli mycket läxa att göra. Har många bilder som ska tas, ska skriva ett cv och göra business och promocards för mig själv. Det sistnämnda är ju ganska roligt i alla fall. Har en sån hemsk huvudvärk ikväll så får väl sitta uppe till det går över.

Though nothing, nothing will keep us together
We can beat them, for ever and ever
Oh we can be Heroes, just for one day

Birthday!

Kategori:

 
Så här fint hade jag det på min födelsedag :)
 

Flyger iväg som ett pappersflygplan

Kategori:

Har vart på photojournalismen nu, så tråkigt... Imorgon fyller jag år, har webdesign, men annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Vi får se helt enkelt. :) Här kommer lite bilder från min vardag som jag har lagt på instagram, för er som inte har det kan se här:

Skolarbete

Kategori:

We won't fade into darkness

Kategori:

Lyssnar på Avicii och kollar på bilder från i somras. Fan vad jag saknar denna underbara håla <3

Homework

Kategori:

Läxan hänger över mig, vill inte skriva massa tråkiga saker, men måste göra det till imorgon så det är väl bara att sätta igång.
Tänkte berätta lite vad jag gjort de senaste dagarna :)
I fredags gick jag i skolan och vi lärde oss hur man fyller i hårda skuggor med blixt. Det gick väldigt bra faktiskt, så det var ju lite roligt då. Nu har vi fått i läxa att göra 6 kreativa blixtbilder...
I alla fall. Eftermiddagen spenderades nere på stan med Madde och Anna, vi åt på yoghurtland och gick och kollade i affärerna. Sedan gick Michaela, Louisa och jag på bio på kvällen. The house at the end of the street, en skräckfilm. Den var bra tyckte jag, lagom läskig ;)
Sen åkte vi hem till Michaela och Louisa och åt pumpapaj som de gjort, det var något man aldrig provat innan, så det var intressant!

Igår, lördag, så sov jag länge och sen begav jag mig ner till gymmet och gick lite på crosstrainerssakerna och sen gick jag på ett yogapass. Det var skönt att sträcka ut ryggen och allt, sen satte jag mig i det varma bubbelbadet. Var lagom trött när jag kom hem så skulle jag försöka göra läxa, men det blev tvätt och annat. Nu är det alltså hög tid att ta tag i detta. :( wish me luck!

Simple life

Kategori:

Idag skulle jag fotat tjejen med ormen, men hon fick en jobbintervju så vi fick boka om till en annan dag. Har gjort lite läxa idag och lagat kroppkakor! Mums! Fick kort på posten av Amme med familj <3 tack så mycket! det gjorde min dag :)

Yoga

Kategori:

Har precis kommit hem från en timmes yoga, det var skönt för ryggen som annars blir väldigt ihopkrupen... Har haft webdesign idag och vi fick en uppgift som var väldigt tråkig och väldigt tidskrävande, men det ska vi nog fixa. Pluggade lite mer när jag kom hem och sen blev det som sagt yoga. Vi hade lite tid innan klassen skulle börja så madde köpte sig en yogamatta. Är väldigt excited för imorgon! Hoppas på en rolig dag!

Deadline

Kategori:

Har just kommit hem från lektion i photojournalism och ikväll hade vi en deadline på att få in en skuggbild, så här blev min :)

Working with light

Kategori:

Det har blivit mycket läxa och skola nu senaste dagarna. Vi skulle gått på bröllopsmässa i söndags, men istället gick Madde och jag och fotade bilderna som jag la upp. Nu har jag suttit med en uppgift och tagit kort på en glödlampa för att göra någon "sacred geometry". Har lagt upp min cykel på Craigslist och även en annons om att jag söker modeller att fota, det är två som har hört av sig på den annonsen :) Så på torsdag ska jag fota en tjej med dreads och en orm! Ska bli intressant och kan nog bli några coola bilder tror jag, det är ju en bra erfarenhet att fota människor som inte kan svenska och som jag aldrig träffat förut :) Nu ska jag äta min mat som jag lagade igår! Biffgryta med kycklingris och gurka :) kram <3

Sacred Geometry

Kategori:



Black Widow

Kategori:








 

Paket från Sverige

Kategori:

Fått paket med massa godis och tidningar plus lite födelsedagspresenter<3 tack så mycket! Älskar er!<3

Go Vaqueros!

Kategori:





Go Vaqueros! Lite bilder från matchen igår.
Idag har jag och Madde vart på yoga och därefter gjort lite välbehövd shopping av träningskläder, saker till fotouppgift och sen följde jag med Madde och köpte mat. Sen kom vi hem och lagade någon kryddstark fisk och pasta. Nu har jag gjort lite läxa och imorgon ska vi gå på en bröllopsmässa :) det kan bli roligt tror jag :)

American Football

Kategori:

Tjenaaa!
Idag har vi lärt oss lite om blixt i skolan och gjort lite uppgifter som var lite kluriga minst sagt...Kommer ta tid det där.. Men efter skolan kom jag hem och hade tråkigt och då följde jag med Micha och Louisa och Lisa och handlade mat på Trader Joe's (de har lite bättre mat där, men måste ha bil för att komma dit.) Sen kom jag hem och åt sallad(!) och begav mig sedan på amerikansk football. Där var cheerleader osv. Men det är nog världens tråkigaste sport! Det händer ingenting och man fattar inte spelet för fem öre. Inte min grej alltså. Kommer bilder snart. Nu har jag fixat lite bilder till tjejerna och snart ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det yoga och plugg.

Photoshoot

Kategori:



Det här är mina roommates, Madde, Charlotte och Anna.
Idag har det varit en riktigt rolig dag! Jag sov länge och sen gjorde jag lite läxa. Därefter sminkade och stylade jag tjejerna i lägenheten och sedan gick vi ut och tog lite bilder! Bland annat till en uppgift i skolan, men mest för skojs skull :) Efter detta har vi vart på en thairestaurang och ätit god rödcurry biff, såååå gottt! Nu ska jag snart gå och lägga mig, upp tidigt imorgon för att lära mig blixtsaker :)

Promenad i USA

Kategori:

Här kommer lite bilder från en promenad jag och Olivia tog, vad tycker ni om det jag fixat på bloggen? :)kram
 





 

Stämpel

Kategori:

Har fixat en sån här märkning av bilder :)

Yoga

Kategori:

Jag gick inte ner på stan idag, utan det blev lite läxa och så hemma :) nu har vi vart på yoga och det var bra även om det bara blev en halvtimmeslektion idag. Det var lagom jobbigt och väldigt skönt efteråt.

Misguided ghosts

Kategori:

På bättringsvägen äntligen! Nu är det mycket inspiration som kommer till mig! Börjar planera en massa till portfolion och sånt där. Vi ska lära oss blixtsaker i fotojournalistiken och det kommer vara himla bra att kunna, så det ska jag försöka ta in så mycket som möjligt. Har funderat på att sälja min cykel här och ska nog göra det snart så man får lite extra cash :) Nu ska jag snart ha webdesign och då ska vi lägga upp lite hur vi vill ändra den hemsidan vi har fått tilldelade oss (vi jobbar i grupper). Kan bli intressant då vi får jobba med en motorcykelsajt... haha. Ska nog gå ner på stan sen och fixa lite saker och kanske ta lite bilder.

 

999

Kategori:

Blurk. Mår konstigt till och från, känner mig inte helt hundra. Igår lagade jag flygande Jakob på mitt sätt, kanske var den som inte var så bra. Idag börjar jag dagen med att baka jordgubbsscones som jag köpte på worldmarket. Spännande. 89 dagar till mamma och pappa och Henrik kommer hit<3

motivation

Kategori:

What doesn't kill us makes us stronger

Kategori:

Idag har jag tagit itu med ett stort problem, vet inte om det hjälpte... Men iafl, har nog blivit lite bättre i förkylningen och har vart uppe från sängen typ hela dagen. Har gjort klart min presentation som jag ska presentera imorgon bitti, vill inte :( Men man måste ju göra jobbiga saker också... Ikväll var vi på bio; The Words hette den och den var jätteinvecklad så jag kan inte riktigt förklara men den var väl okej :)
Imorgon är en ny dag, får se vad som händer då.

You can cry when you get older

Kategori:

Ännu en dag som tillbringats mestadels i sängen. Vid lunchtid masade jag mig ur sängen och tog bussen ner till stan. Gick in på World Market och köpte lite svenskt godis(!) och korv och lite sånt. Sedan gick jag till den vanliga mataffären och köpte mat. När jag kom hem var jag ganska död, men det behövdes ju göras. Satt vid tvn och fick lite energi så jag började på en inspirationsbok till portfolion som vi ska ha. Man får skriva, rita och klistra in bilder på sånt som inspirerar en till den stil man vill ha på portfolion. Kommer bli kul att sätta igång att fixa med den!

Sjuk

Kategori:

Jaha då ligger man här i sängen och har gjort det hela dagen... Behöver handla osv... jobbigt. Var i alla fall i skolan i morse och hade foto2. Vi gick igenom porträttljus utomhus med reflexskärm och lite sånt. Även lite gammalt som vi skulle repetera. Har precis gjort ett prov på det nu :)

Waiting for the day you're not looking for something else.

Kategori:

Idag är jag ju ledig, det var skönt att sova :) Åt frukost och därefter kom Michaela och Louisa och hämtade mig så åkte vi till Kmart en snabbis. När jag kom hema blev jag jättetrött och fick lite ont i lederna så jag tror jag har lite feber nu.. Har tagit tabletter men har fortfarande ont i huvudet :( Blir inte lätt att fokusera på läxa då, men har ju helgen på mig också. Imorgon ska vi nog ta en längre runda på Kmart (med buss).
 

New day

Kategori:

Idag var det webdesign på schemat :) Det var en inte så intressant lektion men vi fick ingen läxa i alla fall. Imorgon är jag ledig så då blir det att göra läxa i de andra ämnena. Ikväll har jag och Madde vart på gymmet för att gå på ett yogapass, men det kom aldrig någon instruktör så vi gick och jobbade på gågrejerna igen... 280 cal brända!

Mug shot

Kategori:

Ska snart sova, vi fick dock sluta tidigare från photojournalismklassen och det var skönt. Vi gick igenom lite lagar som finns för fotojournalister och det är väldigt många speciella lagar här kan man ju säga... Vi tog sen våra "mug shots" som är den där lilla bilden på en fotograf som man kan se i tidningar. Det blev inte några smickrande bilder direkt, haha! Nu ska jag bege mig till sängen, imorgon blir det webdesign och på kvällen blir det yoga med madde på gymmet :)!
 

Simmat

Kategori:

Har vart på gymmet och simmat 30 längder, därefter satte jag mig i jacuzzin,najs! Snart ska jag ha photojournalism i fem timmar tur att man har sovmorgon imorgon med :) på tal om att sova så var det inatt en brandbil utanför vår balkong... Det var ngn som hade tänt eld på en stol nere vid poolen :S

Självporträtt

Kategori:

Labor day!

Kategori:

Idag är det labor day här och det innebär att vi är lediga! Labor day är typ som 1:a maj i Sverige, man går och protesterar för bättre villkor på jobben och sådär. Jag har massor av läxor som jag ska försöka få gjort så mycket på som möjligt. Jag håller just nu på med en powerpointpresentation om hur min portfolio ska se ut i portfolioklassen och det är verkligen svårt! Först ska man välja ut bilder av vad man har gjort tidigare, sen vad man vill ha för typ av bilder i portfolion... Det kommer ta tid! Sen ska vi presentera detta för klassen med. Idag ska jag nog gå ut och gå en runda senare sen måste jag ta ett kreativt självporträttnågon gång under dagen med. HEHE så himla ledig är jag ju inte direkt..
 

Gymmet!

Kategori:

Skrev in mig på gymmet idag! Vi började med att gå på löpbanden och sen på såna där gånggrejer. Det finns pool där inne och jacuzzi, de har yoga, zumba och andra pass, öppet 24/7. Det här ska vi nog fixa... Köpte massa nyttigt efteråt med, så nu kör vi!
 
 

The importance of being idle

Kategori:

Tjenaa! Idag har jag verkligen segat! Olivia och jag tog en taxi till flygbussen hon skulle ta tidigt i morse och sen åkte jag hem igen och fortsatte sova... Bakade en kladdkaka senare och sen somnade jag igen, var verkligen helt utmattad. När jag sedan vaknade igen kände jag att jag behövde röra på mig lite, försökte göra lite yoga men orkade inte. Bestämde mig för att gå ut och gå en runda, genast när jag tog på mig mina nya skor och gick ut i den perfekt svala luften fick jag ny energi :) Så nu är jag taggad på att skriva in mig på gymmet imorgon och vi ska eventuellt ta något pass då med :)

 
 
 
I don't mind
As long as there's a bed beneath the stars that shine
I'll be fine
Give me a minute
A man's got a limit
I can't get a life if my heart's not in it

-Mando Diao

Fredagsmys!

Kategori:

Glömde säga att Olivia och jag provade lite smink och tog lite bilder igår, var väldigt nöjd med några ögonskuggor jag köpte i alla fall.
 
 
Hade Photo II idag och det kändes väldigt bra. Läraren verkar vara en av de bästa och han verkar ta allting i vår takt så man inte missar något på vägen. Vi har ätit tacos idag, asgod köttfärs! Vi gick ner på stan sen och Olivia köpte de sista sakerna hon spanat in här :) Imorgon åker hon till LA för att på söndag åka hem :/