Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

Sega söndag

Kategori:

Wääee, idag är det segt...
Har gjort läxor och en stor uppgift som jag tror jag ska lämna in imorgon. Det är dock lite luddigt, men det är ju lika bra att vara förberedd. Så det har jag suttit med sen jag gick upp, har hunnit med att prata lite med Johannes på Skype och städat toaletten.

Är ganska trött idag, vi var ute och sprang en runda igår, vilket jag inte gjort sen typ... eh vet inte ens...men jaa orkar inte så mycket så det får bli lite stretching kanske och så. Imorgon är det då media design som väntar mig. Så får vi se vad hon säger om uppgiften.

I förrgår var vi en hästaffär i närheten, här kommer lite bilder på det bland annat:

















Digital Imagining I

Kategori:

Detta är en kurs med enbart photoshop i, verkar bli en ganska enkel kurs med en bra lärare (tror jag än så länge). Idag visade han oss verktygen i PS och orienterade oss om vad som kursen innehöll och bla bla bla. Fick gå typ en timme tidigare för vi börjar kursen "på riktigt" nästa vecka, så han hade tydligen inte så mycket att komma med idag.

Jag gjorde pannkakor till frukost idag och var nere på stan en stund, skrev ut lite papper som verkade viktiga att ha, gick på lektionen och försökte prova mig på media design-uppgiften.

Nu ska jag eventuellt göra lite yoga, sen sova. :) godnatt på er! Imorgon är en ny dag och då går vi upp klockan sju för att komma igång med Photo I! Sen får vi se vad dagen har att erbjuda...

More media design

Kategori:

Vaknade runt åtta och kom på att jag inte alls hade lektion klockan 17.00 utan 10.30.
Tur att jag vaknade av mig själv ändå...
Åt gröt till frukost, begav mig sedan till skolan. Vi hade ju en media designlektion till denna veckan. Idag var det lite lugnare tempo och hon gick igenom hur vi gjorde allt på hemsidan och vår första "assignment" som man ska lämna in. Det verkar vara jätteroligt; man ska beskriva ett adjektiv med en bild i ett program som heter Scribble (gör att allt i bilden blir spindelvävsliknande) och göra lite andra övningar som bidrar till att man lär sig Indesign och så.
Det känns verkligen som om jag kommit rätt!

I digital darkroom laddade jag idag upp min första assignment. Det var att man skulle ladda upp en bild som beskrev ens kreativa sida, och jag tror hon sa att det skulle vara något slags självporträtt så man kunde känna igen en i bilden. Sen skulle man anpassa formatet etc. etc. Detta var ju också en övning mest för att lära sig rutinerna.

Tog bussen ner till city(!) haha och skulle leta efter en extern hårddisk, (hade ju lite för mycket filer på min dator för att kunna ladda ner de program jag behövde), gick hela state street och när jag kommit längst upp frågade jag i en affär och de sa hon att det var på Staples, vilket låg allra längst ner igen...Så jag åkte hem.HAH

När jag kom hem så pratade Anna och Liwi att de var skulle köpa fotopapper på Staples, och jag följde ju med :) vilket sammanträffande alltså.  Så nu har jag fixat över gamla bilder och skit till (det blev bara 52 gb i bildfiler ooops), och så har jag installerat alla program jag kommer behöva, dock bara testversioner än så länge.

Gjorde fruktsallad idag med, så ni vet att jag försöker vara nyttig i alla fall!



Imorgon har jag Digital imagining mellan 17.00-19.05, ska bli intressant!

Puss & kram ni fina som bryr er!<3


Grannens bil ;D

Digital Darkroom

Kategori:

Var det som stod på schemat idag. Det är en lektion på fem timmar, men vi slapp några timmar idag.
Denna kursen handlar om bildbehandling och liknande. Så det blir mycket jobb i photoshop.
Verkar väldigt rolig och det verkar vara roliga uppgifter man ska göra än så länge.

Efter skolan gick jag hem och åt och sen gick jag ner till poolen och solade en liten stund innan skuggan kom och förstörde allt. Kände lite på vattnet, men det var verkligen inte badbart!

Just nu sitter jag och försöker ladda ner test-versioner av alla program vi behöver i kurserna, men det går inte jättebra... En del vill inte :S

Du som läser detta och kan hjälpa mig ladda ner adobe lightroom betaversion 4, adobe acrobat X pro, HJÄÄLP!

Här kommer lite bilder på lite smått och gott:


Skolväska typ :)


Vårt sopmonster


Denna byggnaden har jag två kurser i.


En dag på stranden


Fin bäddning :D


Dukat inför Alla <3ns dag :D



Idag :)

Media Design

Kategori:

Idag började skolan, tittade ut och det var ösregn... Precis när jag skulle gå så slutade det och satte mig i en slags datorsal. Där satt vi och lyssnade på läraren som berättade att berättade hur mycket tid och motivering vi måste ha för att klara oss genom kursen. Hoppas att det kommer gå... Gick sedan och köpte en skissbok som vi ska använda för att visa våra idéer hela vägen till slutprodukt liksom. Måste även köpa alla Adobeprogram, blir dyrt det! Michaela och jag tog sedan bussen ner till affären och köpte browniesmet och bakade det :D gottit! Imorgon kommer förmodligen vårt Internet tillbaka , kramar <3

ice tea

Kategori:

Utnyttjar starbucks Internet då vårt fortfarande inte är fixat. Kanske blir det imorgon får vi hoppas :)

En liten update

Kategori:

Internet strular här så det har vart lite svårt att uppdatera. Men nu ska jag berätta lite vad jag gjort. I tre dagar nu har vi haft orienteringsdagar för internationella studenter. Så vi har fått veta massa om hur skolsystemet är här och hur alla normer ser ut. Vi har även lärt känna varandra genom "speeddatingliknandesak" så vi satt och pratade med varandra ungefär fem minuter och sen fick man gå vidare. I min grupp så var det människor från Kina, Schweiz, Tunisien, Egypten, Mexico och så majoriteten- Sverige! haha.

Jag har även tvättat och tumlat själv och det gick jättebra, har lagat ordentlig mat och handlat ungefär allt jag behöver. Vi har vart på K-mart och inhandlat organiseringsgrejer att ha i garderoben och liknande. Idag skiner solen idag och jag har gjort lite yoga, för jag har ju köpt en fin yogamatta :)

Till skolan behövde jag bara två böcker än så länge. En om photoshop och en om foto generellt typ. Inte jättebilligt men billigt jämförandevis med alla andras programlitteratur. Har kollat upp vart jag ska ha mina lektioner när de kommer igång så man vet vart man ska direkt och jag tror jag hittade rätt.

Henrik har namnsdag idag så grattis! ;) <3 

Housing

Kategori:

Här kommer lite bilder från lägenhet 212 där jag bor.



KAOZ just för tillfället, ursäkta röran ;)

Gubben i lådan

Kategori:

Tänkte bjuda på lite roliga mobilbilder idag :)



State street på kvällen :)










Såna här borde morfar ha! ;) Eller hur?






FULSÖT!:D




Puppyeyes :)

Jag har köpt alla hjärtansdagkort idag, hoppas jag får några av er med ;) haha! Kram <3



Medan vi faller.

Kategori:

Trodde jag skulle sakna Linus mer än jag har gjort, men nu är det snarare alla människor jag saknar och kulturen. En värld som man känner till och som man är van vid. Man vet hur man ska reagera och agera. Här är det kaos, vet varken ut eller in. Och jag orkar inte.Behöver någon vid min sida som kan ta mig igenom det här.  Jag vill så mycket men det blir alltid fel... Är sjukt trött på mig själv, men jag kan inte direkt springa ifrån mig.





Den lilla staden fick knappast ett farväl
När andra nöjde sig sprang hon iväg
Hennes ord var ett laddat gevär
Och hon sköt på framtida besvär
Hon hade guld nog att bygga ett berg
Men lilla rosen hon saknade färg
Du är bäst nu men du var bättre förr
Våra brister gör oss till människor
-Lilla Lady, Daniel Adams-Ray

 

äää

Kategori:

Nej det blev inte mkt gjort igår. Förmodligen likadant idag ...

Saknar er som fan

Kategori:

There's still a little bit of your taste in my mouth
There's still a little bit of you laced with my doubt
It's still a little harder to say what's going on

There's still a little bit of your ghost, your weakness
There's still a little bit of your face, I haven't kissed
You step a little closer each day
That I can't see what's going on

Stones taught me to fly
Love, it taught me to lie
Life, it taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannonball

There's still a little bit of your song in my ear
There's still a little bit of your words I long to hear
You step a little closer to me
So close that I can't see what's going on

Stones taught me to fly
Love, it taught me to lie
Life, it taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannon-

Stones taught me to fly
Love, it taught me to cry
So come on courage
Teach me to be shy
'Cause it's not hard to fall
And I don't wanna scare her
It's not hard to fall
And I don't wanna lose
It's not hard to grow
When you know that you just don't know

<3

wie wie

Kategori:

Tog det lugnt igår, ibs bjöd på pizza vid skolan ungefär det enda jag gjorde. Nej vi kollade lite på film på kvällen också :) har hittat ett ställe där man kan gå på kickboxning så ska kolla hur mkt det kostar och så idag :)

Dagen idag dårå

Kategori:

(hela inlägget ska läsas med norrländsk dialekt)
Vi började dagen med att skjuta en älg, haha nee vi gick till skolan, nästan samma sak. Där blev det info på info igen dårå, fick vårt schema men det hade vi ju redan kollat på Internätet, har dock lite saker som jag får kolla upp efter som det stod lite mystiskt i papperna jag fick...

När vi vart klara gick vi ner till stan och jag köpte mig ett par joggingbyxor jag. Sedan vart det yoga och mat hos Malin och Matilda och begav oss senare på lite hålligång. Det vart skoj minsann.

Tack ska ni för idag tycker jag. /Gnatt <3

(nu kan ni börja tänka på ronnebyska igen)

Mitt schema :)

Kategori:

Wall-e ball

Kategori:

Började dagen idag med att gå till skolan, det var mycket information hit och dit och massa papper som man fick. Efter info fick vi en liten rundtur på skolan av en svensk "studentambassadör", tror jag det hette. Därefter gick Michaela, Lisa och jag ner på stan och skulle köpa en volleyboll. Vi hittade en på beachhouse och gick till stranden. På stranden väntade vi på att fler skulle komma så vi kunde börja spela, och efter ett tag så kom de. Vi spelade i några timmar, sen gick jag tillbaka till lägenheten, duschade och åt nudlar. :) Kollade mitt schema och gjorde ett som man kan kolla lite lättare på. Det verkar helt okej, den enda sena lektionen är 5-7 på torsdagskvällen men det får väl gå. Kram alla fina därhemma <3 Vill börja skolan nnuuuu.

Skolan

Kategori:

Idag var första dagen vi besökte skolan, det var tidigt, nämligen klockan 8.00 ;) Vi fick skriva på lite papper där och sedan fick vi gå... Haha de var jättetrevliga där och jag vill verkligen börja skolan nu direkt, men det dröjer ju ett tag. Vi har några grejer denna veckan att gå igenom, typ få schema och student-ID och sådär. Efter vi vart på skolan så gick vi ner på stan (igen), och kollade affärer, köpte lite träningskläder om jag eventuellt skulle hitta någon aktivitetet jag vill utöva. Behöver ju ha något att göra iafl :) Hittade träningsbehå, leggings, tröja, två läppglans för 280 kr på forever 21, ganska billigt. Är redan trött men här är klockan inte så mycket :(

9/1

Kategori:

Tänkte berätta lite vad vi gjort idag :) +massa bilder


Var inte glad imorse, men min fina pojkvän hjälpte mig (älskar dig<3), så jag tog mig upp ur sängen. Michaela och jag gick efter frukost ner till stan och kollade lite, jag köpte strumpor och en liten ful spegel :) Det är verkligen en mysig stad att promenera i! Vi gick sen hem och gick på boendemötet här vid poolen. Det var ingen sol där och tog inte med någon kofta så det blev askallt. Ibs bjöd på dricka och mackor. Sen gick vi tillbaka till lägenheten och gick nästan direkt igen. Vi begav oss åter igen ner till stan och kollade läget. Vi skulle gå på bio och det finns många biografer att välja mellan i SB, vi kollade på New Year's Eve, den var helt ok. Därefter gick vi hem och nu sitter jag här och lassar upp bilder ;) kram på er! <3

Skolans skylt vid infarten.Fina julrenar :Dundrar hur man spelar det?HEHEH vill du ha sån pappa?Piren
 Vill visa er allt, men börjar med detta för nu måste jag sova :)

hhhhhrr

Kategori:

Här kommer lite bilder från Santa Barbara.


Resan.

Kategori:


En vän till mig, träffade honom idag.

Började i Lund, tog in på hotell, shoppade, åt och badade, sov lite med. Sen på morgonen därefter åkte vi till Kastrup och där dog jag lite. Åkte till NY och dog lite till, kom ju bara längre hemifrån. När vi kom fram i LA var jag ganska död och ville bara sova vilket vi gjorde. Det var kallt så jag sov i min kofta. På morgonen åkte vi med limo till Hollywood walk of fame, vi skulle egentligen bara ha en taxi, men det det blev lite fel. Men men, på vägen såg jag två amishgubbar, massa coola byggnader, LA Ink bland annat. När vi var framme gick vi och kollade på alla stjärnor och avtryck och sådär, tog massa kort. Man får nog åka dit igen för det var massa coola affärer där med. När vi var klara där så åkte vi till stationen och tog tåget till Santa Barbara. Det var ett tåg med övervåning, och vi satt där uppe, massa fina vyer, bland annat jordgubbsfält och havet. Väl framme i Santa Barbara så hittade jag lägenheten och Michaela. Vi gick och handlade och åt lite. Kom tillbaka och duschade och gjorde mig i ordning, nu sitter jag här och ska sova. Ska bli väldigt skönt...

Ta mig tillbaka.

Kategori:

Jag vill hem.
Vill bara hem igen, direkt. Stor klump i magen som vägrar försvinna, ingen aptit, får panikattacker var femte minut när jag kommer på att jag måste stanna här... Jag vill dö.. ÅÅÅh! Förlåt att jag åkte.

Dålig dag

Kategori:

Japp, dags igen för en dålig dag. Imorgon flyttar Linus och det har varit mycket känslor kring detta. Min största rädsla är att han ska dö när jag är iväg och att jag inte hinner ta farväl. Förhoppningsvis finns det inte en jättestor risk att han ska göra det, men som allt annat så kan man ju aldrig veta. Att säga hejdå till honom kommer nog bli svårast. Den som inte har häst eller något annat djur förstår nog inte riktigt hur jag tänker... Jag kan förklara det genom att säga: Linus är mer än en vän, han är den som alltid finns där vare sig jag är glad elller ledsen, den som tröstar en när man mår dåligt, den som gör mig glad varje dag. Och nu ska jag byta livsstil helt för ett skolår och det kommer bli jobbigt. Jag hoppas för allt i världen att ingen dör när jag är borta, för det kommer jag inte orka. Saknaden är svår redan från början. Nu ska jag skingra tankarna och umgås med min underbara pojkvän <3