Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

Hemma!

Kategori: vardag

Nu är jag äntigen hemma i Sverige! Igår firades det jul med släkten, vilket var ett efterlängtat möte :) Fick många fina klappar, och idag hade vi lite jullekar med fam. Persson, jag vann mest julklappar ;)

Det känns väldigt konstigt att alla här pratar svenska, hjärnan går inte och översätter allt hela tiden. Det var väldigt skönt att köra bil igen, trodde jag skulle ha glömt hur man gjorde, men det är tydligen som att cykla :) Nu ikväll ska jag träffa Sofie, Linnéa och Johanna så ska vi till Lisa innan vi ska ut ikväll och förmodligen träffa ännu mer människor som kommit hem över julen.

Jag tror inte jag kan utvärdera än vad jag har fått ut av USA, men jag vet att det är mycket och att jag har förändrats som person. Jag har fått nya insikter, värderingar och syn på livet. Det är vad jag vet nu, i framtiden kommer jag förmodligen titta tillbaka och se vad denna upplevelsen gjorde med mig, vad den byggde upp i mig. Men all utveckling är ju positiv i vilket fall som helst. :)

God jul och gott nytt år till alla där ute! Hoppas framtiden har massa roligt till er också! <3

Rundtur i NY

Kategori: vardag

Rundturen i New York med buss var väldigt bra. Ingick även en tur med båt för att se frihetsgudinnan, så nu har man sett det mesta som är värt att se här :) Idag blev det en tur själva i staden. Vi var lite på Times Square igen och därefter tog vi en gul taxi till Greenwich Village eller "The Village" och där var fint och mysigt område med lite mindre folk, gamla byggnader och små affärer. Vi hittade en svensk godisaffär som heter sockerbit där. Sedan tog vi tunnelbanan för första gången upp till Uptown och där kollade vi på den enorma granen som finns på Rockefeller Center och allt annat runt omkring där. Vi ville även se den stora Appleaffären som har en stor glaskub runt sig, så den letade vi upp med. Vi tog sedan en taxi tillbaka till Midtown och åt lite NY pizza, och tog oss sedan till stället där vi skulle bli upplockade och hemkörda :) Bra dag, imorgon blir det att spendera dagen på flygplatsen och på resande fot! Sverige här kommer vi!

Två bilder från rundturen:

New York

Kategori: vardag

Dag ett i New York och vi började med att äta frukost på hotellet. Vi tog en shuttle in till Manhattan och väldigt nära Times Square. Såg massa coola affärer, åt god mat, kollade på intressanta människor, gick och gick och gick. Det var roligt att kolla på allt som man sett i filmer. På kvällen åt vi på en restaurang som heter Ruby Tuesday och det var väldigt gott. Efter ett tag tog vi shuttlen hem och tog ett varmt bad, snart väntar lite sömn och det ska bli skönt också. Imorgon har vi bokat en rundtur med buss för att se alla turistgrejer. Det är väldigt långt mellan alla delar så det blir nog bra. :)

San fransisco

Kategori: vardag

Hemma från Sf nu och vi har hunnit med att kolla på Alcatraz, Lombard Street, Golden Gate bron och annat coolt som finns där. Denna veckan har mamma och pappa och Henrik vart här. Vi har utforskat Santa Barbara; ätit på restauranger, gått på State Street, lagat mat, vart på avslutning med skolan osv. Det har vart skönt att ha dem här. Imorgon packar vi väskorna för att bege oss till NY som mellanlandning på hemresan :) kram

Farmer's Market och fika

Kategori: vardag

Vaknade av mig själv idag och skypade lite med pappa och Lisa och Vicktor, mamma låg redan och sov. Pratade lite med Henrik med, de ska ju åka hit inatt :D Sen gjorde jag mig i ordning och så kom Lindsay och hämtade mig och vi åkte och kollade lite på en farmer's market som låg nästan downtown. Där säljer de färsk frukt, grönsaker och hemmagjorda saker. Lindsay köpte clementiner och sedan körde vi till ett kafé som jag ska visa för mamma och de. Det var jättegod mat och de hade cupcakes med! Jag tog en fralla som hade en fyllning med typ philadelphiost,bacon och purjolök, jättegott! Sedan tog jag en Oreocupcake till efterrät, matkoma kan jag säga! Vi satt och tog det lugnt i solen ett tag sen körde vi en runda runt en park, sen var Lindsat tvungen att åka så hon lämnade av mig, men det var en väldigt trevlig stund vi hade :)
 

International student christmas dinner!

Kategori: vardag

Igår var vi på middag med många av alla internationella studenter på skolan. Vi bjöds på kalkon eller om det var kyckling middag, fick leka lite i photoboothen och man kunde även sjunga karaoke och ta kort med tomten. Maten var jättegod och vi gick två gånger och tog bilder i photoboothen! Idag ska jag fika med Lindsay och imorgon kommer mina <3!
 

Watercolor brushes

Kategori: illustrationer

webdesign

Kategori: vardag

Har suttit och försökt färdigställa vår hemsida i cirka tre timmar nu och den verkar bli okej. Fick ett mejl innan att jag ska ev få ta en liten kurs online till våren, för att IBS missat det, så att jag kan få mitt skills competency award i photodesign. Ska gå och prata med dem imorgon och se vad de säger :)

Black and white

Kategori: foto

Photojournalism-illustration

Kategori: foto

Nu ska jag snart gå till skolan där vi ska få kritik på våra illustrationer, skriva ut portfolior och lite sånt. Nästa tisdag har vi prov i detta, men det ska nog gå bra :)

Regnig dag

Kategori: vardag

Rebecca och Fiona igår var grymma! Tyvärr var jag aningens trött så var inte kvar så länge. Idag har det regnat hela dagen och jag har kollat på film och ska göra lite läxa. Imorgon har jag min stora portfoliopresentation som jag ska öva lite till. Förresten så är det bara en vecka idag till mamma, pappa och Henrik kommer hit!
 

Off to LA

Kategori: vardag

Igår var en intressant dag, gjorde färdigt min portfolio i portfolioklassen och började på den i photo 2. Begav mig sedan hem och tog på mig träningskläder för vi skulle ner på stan och klättra på klätterväggar. Vi började klättra och det gick bra, sen fick jag lite panik när jag skulle ner men det löste sig till slut. Inte riktigt min grej, men kul att prova. Därefter gick vi och kollade på paraden som hölls på state street. Massa skolor och orkestrar som spelade som ni kan se i föregående inlägg. Idag bär det av till LA vid lunch. Vi ska äta på IKEA! :D köttbullar och gräddsås<3 och sen ska vi gå ut i kväll och kolla på REBECCA OCH FIONA! :D!!

Julparad i Santa Barbara!

Kategori: vardag

julmys i lägenheten!

Kategori: vardag

 
Har fixat lite mysigt i vår lägenehet nu och har slagit in julklappar :)

Färgat håret

Kategori: vardag

Satt i 4,5 timma igår och fick håret färgat hos frisörelever, de hann inte ens klippa håret... men men det blev okej... :)