Sofie Andersson

Fotostudent i Santa Barbara, Kalifornien

Helgen

Kategori:

Helgen har sett ut som följande:

Fredag-beställde pizza och gick på "modevisning" på skolan.
Lördag- Badade lite när Anna och Findus surfade, kom en säl och hälsade på då också! :D,tog undervattensbilder med Anna, läxa och sånt.
Söndag- Sov läääääänge, fick reda på att vi inte skulle ha slutprov i ett ämne, och slipper vissa uppgifter vi hade kvar. (bra start på dagen!), sen åkte Anna och jag och red, skrittade dvs... Fina vyer fick vi se dock! Bilder kommer! Lite mycket att göra i skolan för tillfället, så orkar inte sitta alltför länge vid datorn , men ska försöka ;)
 Varmt och skönt har vi haft det nu och ikväll ska vi på Liwis konsert och kolla, men först tacos!!





Glömde säga att Anna och jag tog ett nattdopp i torsdags :D

dip dye

Kategori:

Tjenixen! Har precis satt i en dip dye i håret, dvs det ser ut som man doppat topparna i annan färg! Blev en lila färg och jag tyckte det blev väldigt häftigt faktiskt och ganska bra för att jag gjort det själv.( kommer ev bilder sen)
Idag har jag jobbat på en animation som jag har hållt på att bli galen på.. Usch, var inte nöjd med den men det får duga, för jag måste lägga tid på mina andra uppgifter med. Finalsen börjar närma sig och det ska jag nog börja öva till också. Annars har jag inte gjort så mycket idag.
Fick ett paket på posten idag av Henrik med godis, (mums lakrisal!) och trisslotter :D Jag vann 25 kr!! wihii<3
Liwi och Anna har vart och hämtat sina extra resväskor de ska ha med sig hem, nu börjar det närma sig! Men det ska vara skönt att bo kvar i denna lägenheten och spännande att se vilka nya som flyttar in, även om jag har haft massa kul med dem som bor här nu. Tror också det är skönt att komma tillbaka till ett ställe där man redan har lärt sig var allt finns och hur man gör allting.
Något som är både bra och dåligt är att jag tagit lite för många bilder så jag har fyllt min andra(!) hårddisk på datorn.... hehehehhehehhehe jag vill köpa en mac... de är så fina och bra, speciellt för bildbehandling.

Imorgon ska Anna ha lite teaterkompisar här på kvällen och på fredag har Liwi och jag bestämt att vi alla i 212 ska beställa pizza och ha fredagsmys! :D På söndag ska Anna och jag rida och på kvällen ska vi gå på Liwis konsert och lyssna när hon sjunger :) Bra helg!

29

Kategori:

29 dagar kvar till jag lämnar landet. För denna gång.
Just nu är det väldigt mycket att göra på väldigt kort tid. Känner mig lite stressad men det går över...
Idag har jag varit i stan med Liwi och kollat lite. Hade Digital Darkroom idag och det var ganska drygt men spännande för vi fick se en video om den nya versionen av photoshop(redigeringsprogram) och dess nya funktioner! Massa spännande.
Jahaa ja, sen har jag kollat kurserna till hösten igen och då hade de uppdaterad det så att jag måste ha foto på fredagsmorgonen(igen!) och då kan jag inte ta hiking heller.. Hoppas de ändrar det igen..
Hur är det med er där hemma?

Dimma i april

Kategori:

Började dagen med fotolektionen. Där gjorde vi ett enkelt prov och presenterade vår kända fotograf. Den delen gick inte så bra tyckte inte jag, jag glömde massa jag skulle säga. Men men, sen skrev jag ut lite bilder till min portfolio och det tog ju lite tid. När jag kom hem så åkte jag, Anna och Liwi med deras amerikanska kompis Joe till ett ställe som heter Backyard Bowls. Det är typ fruktsalladsskålar med lite honung och musli och sorbet/smoothie typ :) JÄTTEGOTT!



Sedan begav vi oss hem för det hade ju gått från tjock dimma till strålande varmt solsken och Anna ville ut och surfa innan vågorna blev för stora. Det började med att Anna inte hittade sin våtdräkt, hon hade hängt den på tork på balkongen och tydligen ramlat ner för de som städade här hade hittat den där nere och lämnat in den på kontoret. Men det var ju tur. När vi väl kör bort till stället där det är lätt att surfa är det alldeles dimmigt och man kan inte se något knappt nere vid vattnet. Lite oturligt, men Anna ska surfa imorgon istället om vädret tillåter det då. Vi fick i alla fall se en häst åka bak på en bil tillsammans med en hund och fick klappa den med ;)







Hej hallå !

Kategori:

Idag har jag haft en väldigt bra dag, började med att vi hade digital darkroom i fem timmar som i sig kanske inte var jättekul, men sen gick jag hem och åt och därefter gick jag och Michaela på IBS-möte. Det var ett möte om hur man ska registrera sig till höstens kurser. Det ska vi nämligen göra den 8:e maj! Så man måste vet vad man vill gå tills dess för på precis det datumet klockan ett släpps jag in där och får välja mina kurser, gör man inte det inom några timmar så kan klasserna bli fyllda!
Jag ska i alla fall läsa Portfolio & Photo II för de är obligatoriska för att få mitt AA och IBS certifikat.
Sedan funderar jag på att ta photojournalism, web design I, hiking och stock photography. Men jag får kolla mer på det där, det är mycket som ska tas i åtanke när man väljer.
Jaa, sedan begav jag mig ner till Liwi och Carolina som redan tagit sig ner till stranden för att ligga där och sola och bada och äta kladdmuffins med grädde <3 Det var fint.
Har skrivit klart min uppsats om min kända fotograf, kan ju verkligen säga att han var en intressant person! HAH!
Ni får gärna lämna en kommentar :D ställ lite frågor för jag vet inte vad jag ska skriva :D




Så här såg vi världen när vi provade yoga på stranden ;D

Hej alla barn nu blir det barnprogram!

Kategori:

Titta här vad farbror Frej tar fram!
Nej, men aa, här har vi lite fint och varmt väder medan ni har snö därhemma! MoHHAHAAA! Fick reda idag på att Linus hade vart busig och tuggat lite på en annan häst så han står i en egen hage, men det gör ju inte så mycket. Tror att han måste ha vart väldigt arg på den hästen, för han har aldrig bitit någon så :S
Anyways.
Det är mycket att göra i skolan nu, ingen rast och ingen ro. Har precis gjort färdig en 13 sidig inlämning till media designen.. puh! skönt att ha det klart. På fredag ska vi redovisa om en känd fotograf vi har tagit reda på saker om. Jag har jagat fakta om Robert Mapplethorpe. Sen ska man även redovisa en bild som man tagit exakt samma ljus och exakt likadan(så gott det går.) jag har tagit kort på en vit lilja som växer vilt här(!) men tog den dock till studion för att få till ljuset så bra jag kunde. Jaa vi har börjat komma igång med studion ordentligt nu och det är riktigt skoj att få leka runt där! Börjar bli en mästare på att skriva ut, så kommer nog ha många bilder med mig hem...
Imorgon bär det nog av ner till stranden för det ska bli väldigt varmt då!
Ha det så bra i kylan! ;)
Nu vill jag hem till Sveriges sommar och grilla korv!

40 days

Kategori:

Japp, idag när jag skriver detta är det bara 40 dagar kvar här! Ska bli skönt att komma hem, men vi har haft en rolig tid här nu, bara slutklämmen kvar i skolan nu med flera olika portfolior att skriva ut och så vidare. Jag har lärt mig väldigt mycket som känns helt naturligt nu.
I påsken gjorde vi inget särskilt förutom att Anna var rolig och ordnade en äggletarjakt! jag vann hihi! Godisägget var det närmsta vi kom påskmat. Men jag tycker ju ändå inte om sånt så det gör ju inget ;D
Anna och jag var en morgon på en ranch och kollade lite och klappade hästar, vilket fick mig att längta ännu mer efter Linus och att rida, men snart så!
Vi hade även lite fest för Anna och Liwi som fyllde år så jag sminkade alla i lite häftiga sminkningar den dagen och tog lite bilder, som jag eventuellt kommer att använda till någon portfolio. Jag har kollat upp vilka kurser jag vill ha nästa termin för vi ska registrera det den 8:e maj och då måste man veta vad man vill ha innan. Så jag ska ta lite foto, grafisk design, webdesign och hiking tror jag :D wiee!! Hoppas nästa termin blir awsome!
Jag har vart lite sjuk nu med, men doktorn trodde bara det var lymfkörtlarna så jag fick antiobiotika så får hoppas det går över efter denna kur.
Jaaa men hoppas ni hade en bra påsk och att ni åt mycket gott! Nu ska jag sova så man orkar gå upp tidigt imorgon och ha femtimmarslektion....

Kapten Röd - Ju mer dom spottar

Kategori:

Bra låt, med bra budskap som jag hittade idag, skön att lyssna på!

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Suddasuddasuddasuddasudda bort dom
Nertryckare finns alldeles för gott om
Suddasuddasuddasudda bort dom som
Hugger dig i ryggen när du vänder dig om
Vi ser dom redan från start, ögonen säger en helt annan sak
Och det visar sig snart, att det rötnaste hjärta har helt annat skal
Vi suddar bort alla tungvrickare
Dom blir mätta på att andra blir hungrigare
Dom vill se oss som en byggsten i deras del av system
Så vi rör oss flummigare
Men gropen som dom gräver kommer dom själva falla i
När dom slåss för att beskydda sin hierarki
För vad tror dom växer upp när så mycket hat gror?
Tänk i andra banor
Jag ber dig!

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma

Hey
Ställ in ditt sikte på nåt posi-ti-ivt
För nåt ryggbitande har vi ingen ti-id
Jo, jag ser dom men jag bara väljer att se förbi-i
Kan inte låta dom stjäla min energi-i
Nej, om dom vill hålla ner dig och se dig vissna
Så använd deras hat som en gnista
för vi växer upp med ljuset, kommer från de dunkla
Det är klart att dom vill se våran skuta sjunka
Jag ser dom inte på min radar
Så det spelar ingen roll hur många troll som hatar
Jag bara ser aldrig tillbaka
Nej nån guldgrävarvän kommer jag aldrig sakna
Nej en god vän går fö-örst
Som finns vid din sida när sommar blir hö-öst
Skin över dom, låt dom vä-äxa
Har inget hat i mitt bröst!
Oh ne-ej

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blomma!





greetings from santa monica

Kategori:

blörk

Kategori:

Wä, trodde jag kunde få behålla den där bra känslan, men nej minsann! :(
Det kan bara vara extremt ytliga människor som trivs här, folk som rymmer från problem och folk som inte vill växa upp. Orka.

Skapa!

Kategori:

Jag är så himla sugen på att skapa något roligt! Sy massa coola klänningar, sminka massa coola sminkningar och ta kort och redigera det! Tror jag ska kolla second hand och sånt när jag kommer hem och sen ska Olivia och jag ta massa bilder som hon kommer fixa till en hemsida till mig! Jag vill göra en studio i vår källare? Snälla mamma och pappa? :DDD hihi kram

Spring Break

Kategori:

Nu ska jag berätta om min Spring breakvecka som spenderades tillsammans med Henrik! Det var mycket trevligt, vi började med att ta det lugnt och var hemma till måndagen då vi gick ner till stan för att leta hyrbil. Det fanns en ledig dagen efter så vi bestämde oss för att ta den. När vi kom dit dagen efter blev vi uppgraderade till en Chevrolet Camaro. Det var väligt kul att köra bil igen och väldigt skönt att köra automatare!

Vi började med ett stopp i Santa Monica, där vi gick ut på den kända piren och kollade, bland annat på Bubba Shrimp som försöker påminna om filmen Forrest Gump. Vi gick på stranden och sedan begav vi oss vidare. Då blev nästa stopp en spökstad i öknen som hette Calico och där höll de precis på att stänga för solen gick ner så vi bara gick igenom och kollade lite. Det var ingen riktig spökstad utan det var bara uppbyggt för att likna en gammal westernstad, men det var häftigt ändå!

Vi åkte genom berg och öken väldigt länge och till 10 på kvällen ungefär var vi i Vegas! Upplyst och vacker var det! Vi skulle se om det fanns rum någonstans, kollade Ceasars Palace men där var det fullt. Då fick vi ett rum på Bally's och inte ett vanligt rum utan en svit med jacuzzi :D

Dagen efter körde vi långt, långt! Vi körde upp i bergen till Grand Canyon och där kände jag på snö för första gången i år! Det ni! Det var himla fint där, jättehäftigt, trötta som vi var blev vi ändå tvungna att köra tillbaka till Las Vegas för att sova där en natt till. Sen körde vi tillbaka till Santa Barbara och chillade vidare. Gick på bio, Hunger Games, väldigt spännande film! Gick på stranden och bara mös :)

Hoppas ni har det bra där hemma, imorgon skickar jag påskhälsningar till er!
Kram <3